torsdag 16 september 2010

Lite 3D

Än så länge blir det inte precis vackert, men jag tyckte att det var oväntat lätt att ta kontroll över första stegen i min provversion av Maya. Det som har varit svårast att lära mig är att komma ihåg att spara ofta eftersom programmet är stort och gärna hänger sig när jag försöker jobba fort. Så här såg skärmen ut när det hände sista gången idag. Jag hade gjort en liten animation där fågeln(!) byggdes upp bit för bit. När dator hängde sig insåg jag att jag inte ens hade gjort ett dokument av den. Allt bara försvann, men det var ett färgglatt slut.


Än så länge tänker jag mest på användningsområden som har med att visualisera arkitektur att göra. Jag har ju en inredningsarkitektexamen långt bak i huvudet. 
Jag har kikat runt lite på de 3D-visualseringar som görs i arkitektbranchen. De ser ut som foton allihop. Jag tänker på vad jag berättade om dataspelsestetiken igår. 
Komiskt nog var det enda som jag verkligen fastnade för en handritad skiss på Johan Celsing Arkitektkontors hemsida (TRYCK, näst nedersta raden, andra från vänster). Ögat ville inte titta på de andra byggnaderna. Pennan kan ge liv på ett annat sätt.
Kanske leker jag lite till, kanske kommer jag på vad jag kan använda det till, kanske inte.