måndag 31 januari 2011

Hans Westlund ställer snart ut i Karlstad

Jag åkte över höjden till Munkfors för att titta på min kompis Hans Westlunds bilder.  
När jag tänker på Hans bilder tänker jag att han gör människor och djur. Hans målar också landskap ibland, men jag har inte tänkt mig att han är en landskapsmålare. Nu vet jag att han är det. Han är dessutom den bästa landskapsmålaren!   


Min uppgift var att tillsammans med Hans titta igenom hans bilder för att grovt välja ut vilka som ska vara med på utställningen på Galleri Konstgruvan i Karlstad. Det roligaste med Hans konstnärsskap är nog att han är så otroligt produktiv. Grovgallringen var ett riktigt äventyr. Han har så många bra bilder! Jag är säker på att han har material till minst tre utställningar till i sin ateljé. Den här gången ligger fokus på landskap och mindre tuschbilder. 


Hans vilar lite. Der här är några av bilderna som blev utvalda i första gallringen. 
Mina favoriter är landskapsbilderna(ej med på bilden ovan), som nästan är abstrakta. De visar mig landskap där jag kan gå runt med blicken hur länge som helst. De visar mig bekanta platser där jag aldrig har varit. 


Jag rekommenderar alla som har möjlighet att ta sig till Konstgruvan, Hööksgatan 27 i Karlstad. Vernissage den 5 februari, kl. 13-16. Utställningen pågår till den 18 februari, öppettider tisdag-fredag 10-18
Jag önskar Hans lycka till med fingallring och hängning. Vi ses på lördag!