lördag 21 januari 2012

Ett helt annat(?) jobb

I söndags körde jag igång ett helt annat jobb. Det var lite bråttom att börja eftersom det var lite bråttom att bli klar. Jag målar golvet i Västanå teaters turnéföreställning, Nils Holgersson. Golvet består av en yta på 9x9 meter dansmatta. 
Regissörens önskan var att golvet ska se ut som jord, sand eller mark. Vi kom tillsammans fram till en färgskala som skulle fungera ihop med resten av föreställningen. 
För att få ett djup i färgen lägger jag lager med olika färger på varandra. Jag lägger på färgerna med olika verktyg för att få en ojämn, levande yta. De flesta färger är täckande, några är lätt transparenta. I de sista lagren kommer det var svart i den ena och vitt i den andra. 


 När jag skulle hitta målarverktyg var det naturligt att välja olika borstar(skurborste, piasava, osv) och penslar. För att få fram snygga färgfläckar fanns det bara en väg att gå. Jag gick och hämtade min bubbelplast. Om man tittar noga ser man massor av ansikten med ögon, näsa och mun på golvet, men den här gången har jag inte markerat dem alls(se Gytter).