måndag 12 december 2011

Hänga ihop

Jag ska ställa ut på Arvika Konsthall den 14 januari till 5 februari. Jag ska ställa ut tillsammans med en tjej som heter Helena Backmark. Vi har aldrig träffats. Jag har aldrig sett hennes bilder "live" och hon har aldrig sett mina "live". Vi har faktiskt inte heller valt att ställa ut tillsammans. Konsthallen har satt ihop oss. det är oklart på vilka grunder. När jag tittar på hennes bilder på nätet känner jag ett starkt släktskap. Det ska bli spännande att hänga utställning ihop. Det ska bli spännande att låta mina bilder möta hennes.  

Jag jobbar på med mina "Gytterbilder". De ska få vara stommen i det jag ska ställa ut. De här bilderna behöver stor plats. Jag vet inte hur många som kan vara med, men jag har tillräckligt många som funkar.Jag känner mer och mer att jag behöver ha ett annat ben att ställa utställningen på också. Det ska vara något som på något vis hänger ihop med Gytterbilderna. Det benet finns inte än. Jag tänker att det ska vara bilder. Bilderna ska vara svartvita. De ska vara teckningar. De ska vara vältecknade och under full kontroll kompositionsmässigt. De ska inte innehålla människor eller andra figurer. Så det lutar år landskap.

Det kan låta som att jag är ute i sista minuten, men jag känner mig trygg med det. Jag vet att min hjärna ständigt arbetar med frågan om vad det ska bli. Det är spännade. Och jag har redan gjort misslyckade försök. Det känns bra.