onsdag 26 januari 2011

Vad gör folk hela dagarna?

Jag kan väl erkänna att jag inte har så mycket lust att blogga just nu. Min blogg hör ihop med mina bilder. Bilderna har hamnat långt ner på min prioriteringslista på sistone. Min kreativitet kommer ut på andra sätt. Tillsvidare kommer jag att blogga när jag får lust och har något att berätta.


De senaste veckorna har jag ägnat en hel del tid åt att måla dansmattor åt Västanå teaters turnéföreställning "Ormstunga". Föreställningen har ingen scenograf. För det visuella ansvarar regissören Jimmy Meurling och kostymören Inger Stinnerbom. 
Jag fick 40 meter ljusgrå dansmatta och en informationsfolder, gjord av Per Hardestam. 
Nu har jag målat om mattorna i samma färger som foldern och förstorat upp den karta som dekorerade foldern så att den täcker en yta som är 8x8 meter. 
Jag valde att använda mig av rutförstoring för första gången i mitt liv. Det underlättade arbetet. Jag valde en grov nivå. Varje ruta blev 85 centimeter i verkligheten. Jag har jobbat med två mattor åt gången. På bilden nedan syns hur jag har markerat upp rutorna med tejpsnuttar. 
Jag kan väl erkänna att jag kände mig lite slarvig efter att för några veckor sedan ha hjälpt högstadieelever att rutförstora foton, som de jobbade på med blyerts.


Idag  levererade jag mattorna. Jag fick för första gången se hela kartan. Den 5 februari är det premiär. Gå och titta på Västanå teaters Ormstunga och gå på mitt golv!