tisdag 20 september 2011

Regler - haha

Jag brukar ju berätta om hur viktigt det är för mig med regler och gränser. Det är skönt att veta vad som gäller innan jag börjar jobba. 
Reglerna för mina ''Gytterbilder" är att jag ska göra en grund som är ojämn, hitta ansikten och sedan kroppar till ansiktena. Figurerna som uppstår måste gå precis kant i kant. Det ger en del ganska oformliga lemmar och huvuden. Det är roligt, spännande och befriande. Det ger ingen smart komposition. Ibland blir det inte ens upp och ner på bilderna. När bildytan är helt full av figurer börjar jag "färglägga" figurerna.


Nu har jag gjort det ganska många gånger. Arbetsprocessen är lugn och trevlig. 


Idag kollade jag på bilden som finns i inläggen från 2 och 6 augusti. Jag kunde konstatera att: 
a) den var bättre innan jag dämpade färgerna, kanske mest för att det var fint att grunden lyste igenom de tunna färglagren. 
b) bilden skulle bli mycket intressantare om jag målade över de figurer som jag är minst förtjust i. Måla över med vitt. Då skulle det bli en rad figurer som dansade över duken.


När jag sedan tittade på min nya bild blev jag lycklig av att tänka mig att jag kanske skulle få frilägga mina favoriter. Det är i och för sig mot mina regler, men...Den här filuren skulle nog må bra av att få vara själv.