torsdag 17 oktober 2013

Nytt och bra

1995 gjorde jag några björkstammar av gasväv och binder som jag byggde som papier maché runt plaströr till en scenografi. Jag har nog aldrig gjort något så självklart som dem. 
Våren 2010 hade jag en önskan att göra svävande, sovande kroppar som ett komplement till mina "Sömnbilder". Jag köpte en massa hönsnät, men de kropparna blev bara fult hönsnätrutiga. 
Så egentligen har jag vetat det här länge. Trots det känns det som att jag fick den här idén i december förra året. Den har utvecklats i huvudet, både rent tekniskt och vad jag vill säga med den. I juli i år köpte jag material. I början av augusti gjorde jag småprover på tekniken. I slutet av augusti gjorde jag mitt första fullskaletest. Sedan har jag jobbat på då och då. Idén med de svarta trådarna kom faktiskt i först i förrgår och den tredje kroppen blev klar i morse. Det känns bra. Jag har en idé till som skulle kunna utveckla dem åt ett annat håll, men den har inte riktigt blivit konkret nog att använda ännu. Jag går sakta, sakta fram.
Som det känns nu hör de inte ihop med något annat jag har gjort, om inte de hör ihop med den här.