måndag 21 september 2009

Det gränslösa i "Blommor och bin"

Jag är med i föreningen Gränslöst. Det är en trevlig grupp konstnärer av olika slag.
Gränslöst ska ha en utställning på Gröna Galleriet i Karlstad i oktober. Jag har anmält att jag ska delta i utställningen. Det ska bli kul. För att ge utställningen en röd tråd har medlemmarna i föreningen enats om temat "Blommor och bin".
Jag har aldrig provat att göra bilder på ett tema på det här sättet förut. Det lät inte så svårt. Jag började med en bild av blommor och bin, målade över bina, fortsatte med en med blommor och sedan...andra blommor.
Jag hoppas att någon annan har snöat in på bin.

Åka i baksätet

Jag fick för ovanlighets skull sitta bak i bilen på en biltur i Säffletrakten. Solen hade börjat sjunka och skuggorna var långa.
Det är inte så lätt för mig att vara passiv när jag åker bil. Jag började leka med min mobiltelefons kamera. Jag har tidigare sett att kameran tenderar till att förvränga verkligheten vid minsta rörelse. Nu gjorde bilens hastighet i kombination med att det mesta blev skevt. Jag fotograferade solljus och skuggor i min älskade Säffletrakt. När jag kom hem såg jag att bilderna påminde om impressionistiska målningar.
Jag tror att impressionisterna hade gjort något annat om de hade vetat det här för hundra år sedan. Själv kommer jag säkert ha nytta av bilderna.