lördag 9 oktober 2010

Done

Vernissagen är avklarad. Nu får utställningen hänga i två veckor på egen hand. 
Jag har fått fina artiklar om utställningen i både Fryksdalsbygden, den 8/10 och Värmlands folkblad den 9/10 (tryck!) Det är roligt att lyckas nå fram till journalister så bra. 
Det dök upp så många människor, både bekanta och obekanta. Oväntat, men roligt.


Nu lämnar jag sömntemat och vänder mig mot nya sätt att arbeta. Jag funderar på om det är dags för olja. Jag funderar också på två olika motivvärldar, som båda känns spännade. Jag ska prova lite och se var jag hamnar. Förmodligen kan jag se fram emot en trög period med en hel del tvivel och tvekan. Det ska bli spännade att se vad som händer.

Ett annat spår

Imorgon är det vernissage! Det ska bli roligt.


Idag var det dags att lämna in bilder till "Konst för alla". KRO samlar ihop en utställning som visas för hembygdsgårdarnas konstinköpare och för allmänheten. I det här fallet är vi värmlandska konstnärer som ska visa våra bilder i Arvika fr.o.m tisdag. Jag kommer med mer detaljerad info nästa vecka. 
Varje konstnär får lämna tre bilder. Det blev klurigt att välja av två skäl; dels har jag använt en stor del av mina bästa bilder i "Borta", dels har jag förutfattade meningar om vilken konst som hör hemma på hembygdsgårdar. 


Det här var vad jag kunde skrapa ihop. Frågan är alltså vilken serie är mest hembygdsanpassad:
a) välj tre av de fyra
b) bland de äldsta
c) lite blandat
För mig var valet ändå lätt. Om drygt en vecka får vi se om jag valde klokt. Nästa vecka kan man se vad jag valde i Arvika.