torsdag 15 april 2010

KRO-medlem

Jag är en nöjd tjej. Jag har det bra. De flesta dagar är det bara så. 
Jag är med i KRO, Konstnärernas Riksorganisation. Det var inte svårt för mig att komma med där. Däremot fick jag avslag på min ansökan till Värmlands Konstnärsförbund. 


Därav drar jag slutsatsen att kvalitén på de värmlandska konstnärerna är högre än kvalitén på övriga svenska konstnärer och gratulerar de tre som fick vara med.




10 kommentarer:

  1. Sköna bilder. Och du, om du är med i KRO blir du automatiskt med i VKF, konstig regel, men så är det. Frågan är väl om du vill? Har märkt att jag personligen trivs ganska bra med att stå utanför, så jag fortsätter med det ett tag till.

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Jag trodde också det förra året, men det funkar inte så. Om man inte har "dokumenterad konstnärlig verksamhet"(??) de senaste fem åren måste man lämna prover och söka som alla andra.
    Ingen automatik, men lite hånflin. Faktiskt.
    Du STÅR ju väldigt stadigt utanför, så fortsätt så!

    SvaraRadera
  3. aha.. trodde det var bättre att söka in till KRO för då kom man automatiskt in på VKF (om man nu vill det?) hur nu den logiken fungerar i praktiken för om man går på en konstskola i ett x antal år och ändå är värdelös så kommer man automatiskt in på KRO.. nja jag är skeptisk till allt nu för tiden så jag fortsätter i min egen stil precis som du rådde mig. kram.

    SvaraRadera
  4. dessutom är det gratis att inte vara med i föreningar.. motsatsen däremot plockar pengar så gott de kan..

    SvaraRadera
  5. Haha! Till den delen av KRO hör ju inte JAG.
    JAG är ju bra - och utbildad.

    SvaraRadera
  6. Hehe, klockren slutsats om Sveriges resp. Värmlands förbund. Det bästa kanske vore om ingen ville va med i det där...:-)

    SvaraRadera
  7. Ni är duktiga som ni är!

    Jag samarbetar gärna med etablerade och nya stjäror. Bara gläden till konsten finns och ett extra stort engagemang.

    Mvh,

    En av de antagna

    SvaraRadera
  8. Nu vill jag inte på något vis förringa de som blivit antagna. De är värda all heder för det, det ska gudarna veta att det är det då inte det lättaste att komma in genom nålsögat. Dessutom har jag många vänner som är medlemmar i båda föreningarna. Jag väljer (idag) att inte söka medlemskap i någon mer förening, men det är jag det, och det får stå för mig. Ber om ursäkt om jag sårat någon.

    SvaraRadera
  9. Hej Anonyma vän!
    Jag kan erkänna att jag är väldigt nyfiken på vem du är. Än en gång: grattis till medlemskapet.

    Jag tycker inte att de jag känner som är med i VKF som personer verkar ta avstånd från "ickeVKFare".
    Jag ser däremot att förbundet gör det i flera olika sammanhang. Jag ser också att många, både privat personer och beslutsfattande inom det offentliga, hellre litar på stämpeln "VKFmedlem" än deras egen smak. Det utgör vissa hinder för oss utanför hagen i den lilla Värmlandska världen. Kvalité finns både i och utanför förbundet.

    Det som irriterar med VKF är egentligen allra mest att antagningskraven är så diffusa.

    Jag kommer jobba på på mitt sätt, göra de projekt jag får lust med tillsammans med dem jag har lust med även i fortsättningen. Jag hittar dem både i och utanför VKF och framför allt: både i och utanför Värmland.
    Hoppas att vi ses!

    SvaraRadera