tisdag 17 augusti 2010

Utställning


Jag har äntligen bokat datum för att ställa ut mina "Sömnbilder". 
Under perioden 9-24 oktober ställer jag ut på Galleri Björken i biblioteket i Sunne. Det känns mycket bra, även om det återstår en hel del arbete.
En viktig fråga, som Titti Hammarling tog upp i våras, är vad jag ska kalla utställningen för. Jag hade tänkt "Sömn", men kanske vore det, som Titti skrev, bra med ett öppnare ord. 
Jag kommer att återkomma till detta.

5 kommentarer:

  1. Så kul. Vad gäller namnet så undrade jag i våras bara för att det blev så spännande när man inte riktigt visste vad en del av figurerna i målningarna gjorde. Sömn gav då en etikett som begränsade fantasin. De bilder som du visar här är mera typiska sömnbilder. Sömn kanske blir jättebra för helheten. Det där vet och känner du så klart bäst själv. Fin bild och lycka till!

    SvaraRadera
  2. Jag tror fortfarande att du har rätt. Även måleriet mår bra av att vara "öppnare", tycker jag.
    Tur att jag har tid att tänka;).

    SvaraRadera
  3. Ok. Du kommer säkert på något riktigt bra. Jag gick själv i "sömn"-fällan i går när jag kommenterade för jag skrev ju att dessa senaste bilder var mer typiska sömnbilder. När jag nu tittar på bilden i det här inlägget så behöver inte personen där heller nödvändigtvis sova. Du har fängslande bilder!

    SvaraRadera
  4. Thomas Strandberg19 augusti 2010 kl. 19:54

    Hur besökarna kommer att se på bilderna färgas utan tvekan av vad du kallar utställningen. Vill du att de ska känna precis vad du avsåg att framkalla med bilderna så är det ett av de främsta styrmedlen du har att tillgå. Vill du att de ska se sömn och förhoppningvis leda dem in i tankar kring denna sysselsättning som är så viktig i våra liv så kallar du utställningen "Sömn". Det finns ju "öppnare" ord såsom ex "vila" eller liknande, men späd inte ut utställningen för mycket genom kompromisser, det tjänar ingen på. Du riskerar bara att tappa fokus och udd i ditt arbete.

    SvaraRadera
  5. Tack för värdefulla synpunkter, Thomas! Läs gärna mitt inlägg den 20 augusti. Där svarar jag lite på din kommentar.

    SvaraRadera